Anasayfa > Haberler > Doğru Tercih Mutlu Eder

Doğru Tercih Mutlu Eder

03 Ağustos 2018 Tarihinde Eklendi 264 Kez Okundu

Konak Belediyesi üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih yapacak olan öğrenciler için ücretsiz danışmanlık hizmeti başlattı. ‘İzmirli Gençler Üniversiteli Oluyor’ konulu söyleşiyle başlayan etkinlik 13 Ağustos’a kadar devam edecek. Üniversite hayali kuran öğrenciler uzman eğitmenler; Murat Girgin, Osman Çağrı Şahin ve Onur Soğuk’tan tercih stratejileri konusunda bilgi aldı.

DOĞRU TERCİH NEDİR?

Konak Belediyesi’nin Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliğe öğrencilerin ilgisi yoğundu. Salonu dolduran gençlere eğitimciler ilk oturumda Eğitimde Gelecek konulu söyleşide üniversite tercihlerini yaparken nelere dikkat etmeleri konusunda önerilerde bulundu. Uzmanlar; Murat Girgin, Osman Çağrı Şahin ve Onur Soğuk doğru tercihin nasıl belirleneceği konusunda merak edilen soruları yanıtladı.  Önemli olanın sadece bir üniversite okumak olmaması gerektiği, asıl önemli olanın gençlerin kendilerini mutlu edecek bölümlerde okumaları olduğunun vurgulandığı söyleşide eğitim müfredatı ve tercih yapma süresinin bir haftayla sınırlı tutulması da eleştirildi.

BİLİŞİM VE DİL ÇOK ÖNEMLİ

Etkinliğin ikinci bölümünde ise Tercih Stratejileri ele alındı. Burada da gençlerin geleceklerini belirleyecekleri üniversite tercihlerini yaparken alacakları eğitimin onları geleceğe taşıyıp- taşımadığı, geleceğin mesleğinin neler olacağı, okul mu yoksa bölümün mü önemli olduğu gibi sorulara yanıtlar verildi .Uzmanlar tarafından üniversite hayali kuran gençlere tercih yaparken üniversiteye gitmenin her şeyin tamamlandığı anlamına gelmediği, asıl önemli olanın kişiyi mutlu bir geleceğe götürecek tercihi yapmak olduğu vurgulandı. Etkinlikte öğrencilere çağın beklentileri de anlatıldı. Özellikle üniversitelerde alınan eğitimin tek başın yeterli olmadığı dile getirilirken bilişim ve dil konusunda mutlaka kendilerini geliştirmeleri gerektiği vurgulandı. Ayrıca etkinliğe katılan gençlere ne olmak istiyorsunuz sorusu yerine ne yapmak istiyorsunuz sorusuna cevap vermeleri istendi. Konak Belediyesi’nin üniversite tercihi yapacak gençler için başlattığı tercih danışmanlığı hizmeti 6-13 Ağustos tarihleri arasında Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde saat 10.00-17.30 arasında ücretsiz olarak verilecek.