Anasayfa > Haberler > Dans Etmek Gençleştirir

Dans Etmek Gençleştirir

17 Kasım 2018 Tarihinde Eklendi 265 Kez Okundu

Büyük küçük,  genç yaşlı herkesin severek izlediği geleneksel halkoyunlarını öğrenmek artık zor değil. Konak Belediyesi’nin açtığı ücretsiz kurslar sayesinde 7’den 70’e her yaştan vatandaş halk danslarını öğrenebiliyor. Anadolu’nun farklı yörelerinin oyunlarının öğretildiği kurslara katılanlardan ileri yaşta olan kursiyerler dans sayesinde kendilerini daha genç hissettiklerini söylüyor.
Konak Belediyesi’nin ücretsiz halkoyunları kursları her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi görüyor. Eğitimlere yaşları 4 ila 77 arasında değişen yaklaşık 500 kursiyer katılıyor. Uzman eğitmenler eşliğinde Halay, Zeybek, Üsküp, Trakya, Edirne gibi farklı yörelerin halkoyunlarını öğrenen kursiyerler hem bedenen hem de ruhen kendilerini iyi hissediyor. Her hafta Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde verilen eğitimlere katılanlar arasında yer alan 50 yaş üstü kadın master grubu çalışmalarıyla öne çıkıyor. Provalarını aksatmadan sürdüren kursiyer kadınlar yeni figürler öğrenmenin yanı sıra uzun zamandır bir arada çalışmanın keyfini de yaşıyor.

HERKES FOLKLOR OYNASIN

Uzman eğitmenlerle çalışan kursiyerler yılsonu gösterilerine sıkı bir şekilde hazırlanıyor. Kursiyerler arasında yer alan 3 çocuk annesi 72 yaşındaki emekli eczacı Özden İnerer, 10 yıldır halkoyunları eğitimi aldığını ve bu sayede kendisini çok daha genç hissettiğini söyledi. Dans ettikçe gençleştiğini dile getiren İnerer, hem spor amaçlı hem de bedensel güçlerini artırmak için hemcinslerine de folklor oynamalarını tavsiye etti. İnerer, kendisini 72 yaşında değil, 27 yaşında hissettiğinin de söyledi. Uzun yıllardır Halk Oyunları Eğitmenliği yapan Seray ve Serhat Ekinci çifti de hem çocuklara hem de yetişkinlere Konak Belediyesi çatısı altında ücretsiz halkoyunları kursları verdiklerini belirterek tüm İzmirlileri yıl sonundaki gösterilerine davet etti.