Anasayfa > Haberler > Cimri, Seyirciyi  Kahkahaya Boğdu

Cimri, Seyirciyi  Kahkahaya Boğdu

14 Aralık 2018 Tarihinde Eklendi 279 Kez Okundu

Konak Belediyesi’nin yaşama geçirdiği Tiyatro Konak projesi kapsamında ünlü Fransız oyun yazarı Moliere’nin Cimri oyunu İzmirli seyircisiyle buluştu. Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’ndeki gösterimin biletleri günler öncesinden tükenirken, yoğun ilgi nedeniyle salona ek sandalye konuldu. Oyunu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da izledi.

BAŞARILI OYUNCULUK

17. yüzyılda yaşamış Fransız komedya yazarı Moliere’in ünlü eserinden Türkçe’ye Sabahattin Eyüboğlu’nun çevirdiği oyunda Tansu Biçer yönetimindeki Semaver Kumpanya oyuncuları Serkan Keskin, Rojhat Özsoy, Gözde Şencan, Hakan Atalay, Onur Yalçınkaya, Sezin Bozacı, Ezgi Ulusoy Tamer, Murat Kılıç, Yavuz Pekman, Selen Şenay, Uğur Senkeri ve Saniye Samra başarılı performanslarıyla seyirciden tam not aldı. Serkan Keskin’in canlandırdığı Harpagon karakteri zaman zaman seyirciyle kurduğu iletişimle oyunu interaktif bir gösteriye dönüştürdü. Yaklaşık 2,5 saat süren oyun izleyiciyi kahkahaya boğdu.

SADE VE YALIN BİR ANLATIM

Semaver Kumpanya oyuncuları sahnede hikayeyi anlatırken kimseyi yargılamadan tüm haklılıkları gözler önüne seriyor. Oyunda olaylar kişiler üzerinden değil tüm evin işleyişi üzerinden anlatılıyor. Hem oyunun yazıldığı tarihten günümüze hem de günümüzden o tarihe baktırıyor. Yönetmen Tansu Biçer, Moliere’nin 350 yıl önce yaratmış olduğu, adını Yunanca’da açgözlülük, doyumsuzluk anlamına gelen ‘harpage’den almış olan Harpagon’un öyküsünü sahnelerken, karakterlerin sevgileriyle, kinleriyle, tutkularıyla, güçleriyle, çelişkileriyle, zayıflıklarıyla hala güncel olduklarından yola çıkarak, sade ve yalın bir yorum getiriyor.

GELECEK HAFTA 'EV YAPIMI'

Türkiye’nin sevilen tiyatro oyunlarını İzmirlilerle buluşturan Tiyatro Konak projesi gelecek hafta Ev Yapımı oyunuyla sürecek. Gösterimler 20-21-22 Aralık tarihlerinde Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de başlayacak. Biletlerin Biletix üzerinden satışa çıktığı oyunun yönetmenliğini Hülya Karakaş yaparken, Ebru Üstüntaş, Makbule Meyzinoğlu, Hülya Karakaş, Ayşenur Nuhoğlu ve Mert İşcan rol alıyor.