Anasayfa > Haberler > Can Dostlar Sıcakta Susuz Kalmıyor

Can Dostlar Sıcakta Susuz Kalmıyor

10 Temmuz 2017 Tarihinde Eklendi 409 Kez Okundu

Konak Belediyesi sokakta yaşayan sevimli dostları bu sıcak yaz günlerinde de ihmal etmeyerek parklarda yer alan su kaplarını sürekli yeniliyor ve su dolumlarını gerçekleştiriyor.

İlçe sınırları içerisinde184 park ve yeşil alan bulunan Konak Belediyesi, Veteriner İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü işbirliğinde sokak hayvanlarının su ihtiyacını karşılamak için yoğun çaba gösteriyor. Parklara monte edilen mama ve su kapları her gün park görevlilerince temizlenerek, dolduruluyor. Kavurucu yaz sıcaklarının hakim olduğu şu günlerde görevliler kapları her gün birkaç defa doldurarak can dostlarımızın susuz kalmalarını engelliyor. Duyarlı vatandaşlar da belediye ekiplerine bu konuda destek veriyor. Sokakta yaşayan kedi ve köpekler bu sayede hem aç hem de susuz kalmıyor. Eskiyen kaplar yenileriyle değiştirilirken, temizliği ise park ve bahçelerde görevli personel tarafından yapılıyor.

EL BİRLİĞİYLE SAHİP ÇIKILIYOR

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, sokak hayvanlarının sıcak yaz günlerinde mağdur olmamaları için gereken özeni gösterdiklerini, Veteriner İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün, belirlenen parklara otomatik suluk ve mama kaplarını yerleştirdiğini söyledi. Bu sayede hayvanların yazın susuz kalmalarının önüne geçildiğini belirten Pekdaş, “Tüm canlıların yaşama hakkı var ve yerel yönetimler olarak bizler hemşehrilerimiz kadar can dostlarımızın da iyi bir yaşam sürmesi için çalışmalar yapıyoruz. Ekiplerimiz onların yazın sıcak havada susuz kalmamalarını sağlamak için yoğun bir çaba gösteriyor. Duyarlı hemşehrilerimiz de bu çalışmalarımızda bizlere destek veriyor. Sokakta yaşayan can dostlarımıza el birliği ile sahip çıkıyoruz” dedi.