Anasayfa > Haberler > “Bu Kent Size Emanet”

“Bu Kent Size Emanet”

03 Ağustos 2017 Tarihinde Eklendi 258 Kez Okundu

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 1-7 Ağustos tarihleri arasında kutlanan Zabıta Haftası dolayısıyla zabıta personelini makamında ağırladı. Zabıta Müdürü Tayyar Fırat, zabıta amirleri ve memurlarının katıldığı görüşmede, gece gündüz demeden halka hizmet eden zabıta personeline teşekkür eden Başkan Pekdaş, “Belediye denilince akla ilk zabıta gelir. Belediye varsa, zabıta da var. Halkın sağlığı, huzuru sizlere emanet… Sizler kentiniz için çalışırken, kendiniz için, çocuklarınız için, bizler için de çalışıyorsunuz. İşiniz çok, işimiz çok… Ama el ele verip hemşehrilerimize en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğiz” dedi.

DEMOKRASİNİN GÜVENCESİ SİZSİNİZ

7/24 görev yapan zabıtalardan sahada çalışırken daha hassas düşünerek karar vermelerini isteyen Başkan Pekdaş, sadece yasak koyan bir anlayışın doğru olmadığını dile getirdi. Vatandaşlarla doğru diyalog kurulması gerektiğinin altını çizen Pekdaş, halka sürekli ‘olmaz, olmaz’ demek yerine o işin nasıl ahlaka ve hukuka uygun gerçekleştirileceğinin anlatılması gerektiğini vurguladı. Konak’ın 150 yıllık belediyecilik geçmişine sahip İzmir’in merkez ilçesi olduğuna dikkat çeken Başkan Pekdaş, “Konak dün kurulmuş bir belediye değil. İzmir Belediyesi’nin 150 yıllık birikimi burada. Bu 150 yılın getirdiği çeşit çeşit sorunlar var. Her bölgenin zorluğu ayrı. Sadece bizde 3 bine yakın tescilli yapı var. Kentin en fazla işyeri yapı stokunun olduğu yer burası. Bu nedenle zabıta personelimizin işi yoğun ve zor.  Ama ‘Bu yasak, o yasak’ demek de doğru değil. Bunu demek yerine doğrusunun nasıl olabileceğini anlatmak bizim görevimiz. ‘Böyle yapılırsa olmaz ama şöyle şöyle yapılırsa olur’ demeliyiz. Doğru olan yaklaşım budur. Demokrasi demek yasaklar ülkesi demek değildir. Demokrasi herkesin hakkının, hukukunun güvence altında olduğu sistemdir. Bu güvenceyi sağlamak da bizim asli görevimiz” diye konuştu. Zabıta Müdürü Tayyar Fırat ve zabıta personeli de ziyaret sonunda Başkan Pekdaş’a kendilerine verdiği destekten ötürü teşekkür ederek, çiçek takdim etti.