Anasayfa > Haberler > Bizim Çocuklar Doludizgin Sürüyor

Bizim Çocuklar Doludizgin Sürüyor

18 Kasım 2018 Tarihinde Eklendi 408 Kez Okundu

Konak Belediyesi’nin anne ve çocuklarını aynı çatı altında buluşturan ‘Bizim Çocuklar Projesi’ bu yıl da yoğun ilgiyle karşılaştı. İlk olarak 2014 yılının Kasım ayında hayata geçirilen ve İzmir’de bir ilk olma özelliği taşıyan ‘Bizim Çocuklar Projesi’ Konak Belediyesi’nin Agora, Ballıkuyu, Basmane, Zeytinlik, Kadriye, Aziziye ve Gültepe Semt Merkezi’nde verilmeye devam ediyor. Mahallelerde uygulamaya konulan projeye 4-8 yaş arası çocuklar ve anneleri katılıyor. Proje dahilinde sabah ve öğeden sonra olmak üzere günde iki grup halinde haftada dört gün eğitim alıyor.

7 MERKEZDE EĞİTİM VAR

Anne ile çocuğu arasındaki iletişimi güçlendiren projede, uzman psikologlar haftada bir gün annelere psikoloji, çocuk hakları, insan hakları gibi konularda seminerler de veriyor. Çocuklar için de hem bedensel, hem de psiko-sosyal gelişimlerini artıran aktiviteler sunuluyor. Agora, Ballıkuyu, Basmane, Zeytinlik, Kadriye, Aziziye ve Gültepe Semt Merkezi’nde eş zamanlı verilen eğitimler sayesinde çocukların; fiziksel, bedensel ve psiko-sosyal gelişimlerinin desteklenmesi hedefleniyor. Bizim Çocuklar Projesi kapsamında düzenlenen atölye çalışmalarıyla verilen eğitimler pekiştiriliyor.

ANNELER DE FAYDALANIYOR

Bizim Çocuklar Projesi’ne bu yıl ilk kez katılan annelerden Şükran Işlak 6 yaşındaki oğlu Poyraz’ın sosyalleşmesinin yanı sıra eğitimlerde öğrendiği şarkıları, drama dersinde öğrendiği tiyatro karakterlerini, masalları evde ailesiyle paylaştığını, abi ve ablası ile iletişiminde gelişmeler gözlemlediklerini söyledi. Üç çocuk annesi Şükran Işlak, haftada bir gün anneler için verilen eğitimler sayesinde de pek çok yeni bilgi edindiklerini ve kendilerini çok geliştirdiklerini dile getirdi. Projeye katılan annelerden Sema Türkatalay da aynı zamanda anaokuluna giden oğlu Yağız’ın iki yıldır Bizim Çocuklar içinde yer aldığını, müzik, drama, resim, dans, geri dönüşüm gibi farklı dersleri farklı eğitmenlerden almasının olumlu yanları olduğunu belirterek, “Bizim evimizde atıklar artık değerlendiriliyor, çöp olmuyor. Oğlumla çok daha iyi vakit geçiriyoruz artık” dedi.