Anasayfa > Duyurular > Belediyemize İmar Barışı / İmar Affı Konusunda Başvuran Vatandaşlara Duyuru

Belediyemize İmar Barışı / İmar Affı Konusunda Başvuran Vatandaşlara Duyuru

11 Mayıs 2018 tarihinde TBMM tarafından kabul edilen Yasa ile, 31 Aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız ya da ruhsata aykırı biçimde yapılmış yapıların “yapı kayıt belgesi” alabilmesi öngörülmüştür.

Kanunda başvuruların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yetkilendireceği kuruluşlara yapılacağı belirtilmekte olup, Bakanlık henüz başvurularla ilgili yetkilendireceği kuruluşları ve başvuru koşullarını açıklamamıştır. Dolayısıyla şu anda Belediyemiz yetkilendirilmemiş olduğundan herhangi bir başvuru ya da kayıt alınmamaktadır. Temmuz ayı içinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca bu konuda genelge ya da yönetmelik yayımlanması beklenmektedir.

Bazı şahıs ya da şirketlerce vatandaşlarımızın yapı kayıt belgesi işlemlerinin yürütülmesi için bilgi toplandığı, ön kayıt alındığı ya da işini çözmek için para istendiğine yönelik şikâyetler Belediyemize ulaşmaktadır. Mağdur olmamak için hiçbir biçimde bu tip kişi ya da şirketlere itibar etmeyiniz ve herhangi bir para ödemeyiniz. Çünkü başvurulara dair usul ve esaslar henüz resmi olarak belirlenmemiş olup bu Yasadan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın Bakanlıktan yapılacak açıklamayı beklemesi önemle rica olunur.

Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın internet sitesinde bu konuda sık sorulan sorulara verilen yanıtlara ulaşabilirsiniz.

Vatandaşlarımıza önemle duyurulur. 01.06.2018

Konak Belediyesi