Anasayfa > Haberler > Belediyeden Jet Temizlik

Belediyeden Jet Temizlik

31 Ağustos 2018 Tarihinde Eklendi 353 Kez Okundu

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta belediye ekipleri rutin temizlik çalışmalarına ek olarak, geniş kapsamlı bölgesel temizlikler de yapıyor. İlçenin en ücra noktasına kadar yürütülen çalışmalardan biri de Gültepe Semti’ndeki, Şahin Tepesi olarak bilinen bölgede gerçekleştirildi. İzmir’e kuş bakışı bir hakimiyette olan bölgede Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler detaylı bir temizlik yaptı.

BİR GÜNDE 5 TON ÇÖP TOPLANDI

İzmir Körfezi’ne bakan eşsiz manzarası, kente hakim konumuyla özellikle hafta sonları bölgeye gelenlerin bıraktığı çöpler  nedeniyle  adeta çöp yuvası haline gelen Şahin Tepesi ekipler tarafından tertemiz hale getirildi. Ormanlık alanın da yer aldığı bölgede çöplerin gelişi güzel atılmasının bir felakete neden olmaması için ekipler tonlarca boş cam şişe, naylon torba, pet şişe, çeşitli atıklar ve kurumuş ot yığınları ekipler tarafında toplandı. Çok geniş bir alanda yapılan temizliğin ilk gününde yaklaşık 5 ton çöp toplandı. Yetkililer, bölgede yapılan temizliğin birkaç gün süreceğini belirtti.

Yetkililer sıcak havalar nedeniyle şişelerin mercek görevi göreceğini ve kuru otların tutuşmasıyla orman yangınının kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti. Yetkililer, hem bölgede ikamet eden hem de manzarası nedeniyle Şahin Tepesi'ne gelen vatandaşların özellikle çevreye cam şişe atmamaları ve çevreye daha duyarlı olmaları konusunda uyarıda bulundu. Sıcak havaya rağmen gün boyu çalışan ekipler, bir kaç gün içinde istenmeyen kokulardan ve görsel kirlilikten bölgeyi tamamen arındırarak, pırıl pırıl hale getirecek.