Anasayfa > Haberler > Batur: Konak’ı Eşsiz Tarihiyle Öne Çıkaracağız

Batur: Konak’ı Eşsiz Tarihiyle Öne Çıkaracağız

05 Ocak 2020 Tarihinde Eklendi 85 Kez Okundu

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Arkas Sanat Merkezi’nde düzenlenen Picasso ve Gösteri Sanatı Sergisi’ni ziyaret etti. Tek tek incelediği Picasso eserleri hakkında yetkililerden bilgi alan Batur, “20. yüzyılın en büyük sanatçılarından biri olan Pablo Picasso’nun eserlerinin şehrimizde sergilenmesi gerçekten çok önemli. Bu serginin İzmir’e gelmesinde emeği olan herkese teşekkür ederim. Bu sadece bir sergi değil, şehrimiz için çok önemli bir kültür olayıdır. Binlerce insanın sergiyi ziyaret etmesi de hemşehrilerimizin bu tür etkinliklere ihtiyaç duyduğunun göstergesidir” diye konuştu.

Açık hava müzesi Konak

Konak’ın sahip olduğu tarihi değerlerle bir açık hava müzesi gibi olduğunu ifade eden Batur, “Konak’ın bu eşsiz özelliğiyle öne çıkmasını istiyor ve bunun için çaba harcıyoruz. Her restorasyon çalışmasında, kültür ve sanatla ilgili olarak düzenlediğimiz her etkinlikte, her adımımızda öncelikli hedefimiz de budur” dedi. Konak’ın sanatın ve sanatçının evi olduğunu dile getiren Batur, “Şehrimizde bu tür sergilerin düzenlenmesi için biz de her zaman katkı koymaya hazırız. İlçemizde her ay birbirinden renkli etkinlikler, sergiler, söyleşiler de düzenliyoruz. Müzelerimizde özellikle çocuklarımız ve aileleri için çok güzel atölye çalışmaları yapıyoruz. Konak’ı kültür ve sanatta daha da ileri noktalara taşımaya kararlıyız” diye konuştu.