KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Batur, “Çanakkale Destanı Unutulmaz”

Batur, “Çanakkale Destanı Unutulmaz”

18 Mart 2021 Tarihinde Eklendi 767 Kez Okundu

Çanakkale Zaferinin 106. yılı Konak’ta etkinliklerle kutlandı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Kahramanlarımızın kanlarının son damlasına kadar koruduğu vatan toprağımız bizlere emanettir. Görevimiz bu emaneti son nefesimize kadar korumak ve kollamak olacaktır” diyerek Çanakkale Destanı’nı unutmayacaklarını, unutturmayacaklarını söyledi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıldönümü dolayısıyla ilk tören Konak Kaymakamlığı tarafından Halkapınar İstiklal Şehitliği’nde düzenlendi. Şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Konak Kaymakamı Mehmet Eriş, Garnizon Komutanı Albay Hakkı Haktan Armağan ile birlikte Konak Belediye Başkanı Abdül Batur anıta çelenk koydu.İstiklal Şehitliği’nde düzenlenen çelenk koyma töreninin ardından bir dizi etkinlik gerçekleştiren Konak Belediyesi, “Sualtından Çanakkale Fotoğraf Sergisi”nin açılışını yaparken Şehitlerimiz için lokma döktürdü.

Sualtından 30 Çanakkale Fotoğrafı

Konak Belediyesi, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıldönümünde özel bir sergiye ev sahipliği yaptı. Sualtı Görüntüleme Yönetmeni Tahsin Ceylan’ın, “Sualtından Çanakkale Fotoğraf Sergisi” Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi’nde açıldı. Serginin açılışını yapan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları vatan yapan tüm kahramanları sevgi, saygı ve rahmetle anarak konuşmasına başladı. Konak Belediyesi Meclis Üyeleri ile Güzelyalı Muhtarının da katıldığı bu özel sergide Batur, “Sergide, bir asrı aşkın süredir Çanakkale Boğazı’nın derin sularında yatan nice geminin, denizaltının fotoğraflarını görecek, İtilaf Devletleri’ne karşı tek vücut duran kahramanlarımızın yazdığı şanlı destanımızın izlerini bulacaksınız” dedi.

Batur, Çanakkale Destanını Unutmayız, Unutturmayız

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, bugünü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının Çanakkale savaşlarında verdiği üstün mücadeleye borçlu olduklarını belirterek Çanakkale Zaferinin, genci yaşlısı, kadını erkeği demeden topyekûn kenetlenerek savaşan bir milletin özgürlük mücadelesini ateşlediğini söyledi. Çanakkale’nin sadece kazanılmış bir savaş olmadığını, Dünya tarihini etkilemiş, şanlı bir zafer olduğunun altını çizen Başkan Batur, vatanın her karış toprağını, kendi canından üstün tutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının tarihe altın harflerle kazıdığı bir destan olduğunu söyledi. Batur, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yolu Atatürk’ün yolu olan bizler, Atamızın kahramanlıklarını da, kahramanlarımızın yazdığı destanları da ne unuturuz ne de unuttururuz. İşte bugün bize düşen en büyük görev de budur. Kahramanlarımızın kanlarının son damlasına kadar koruduğu vatan toprağımız da bizlere emanettir. Görevimiz bu emaneti son nefesimize kadar korumak ve kollamak olacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, şehitlerimizi, gazilerimizi, tüm kahramanlarımızı sevgi, saygı ve rahmetle anarken, sözlerimi şöyle noktalamak istiyorum:Yazdığınız destan unutulmaz, Çanakkale geçilmez.”

Sualtı Görüntüleme Yönetmeni Tahsin Ceylan’ın, “Sualtından Çanakkale Fotoğraf Sergisi” Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi’nde bir hafta boyunca gezilebilir.


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
435 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
584 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
380 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
379 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
357 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
404 Kez Okundu