Anasayfa > Haberler > Başkan Batur'dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Başkan Batur'dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı

29 Ekim 2019 Tarihinde Eklendi 96 Kez Okundu

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Cumhuriyet'in 96. Yılına özel bir mesaj yayımladı. Aydınlık yarınlara ancak Atatürk ilke ve inkılapları ile ulaşılacağına dikkat çeken Batur, "Cumhuriyet hepimizin. Aydınlık yarınlar yakın, muhtaç olduğumuz kudret hepimizde mevcut" dedi.

Batur mesajında şu satırlara yer verdi:

Sevgili Hemşehrilerim,

Cumhuriyetimizin 96. yılını büyük bir gururla ve coşkuyla kutluyoruz. Şanlı bayrağımız her 29 Ekim günü bir başka dalgalanıyor masmavi gökyüzümüzde…

Bugün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak, zafere giden yolu çizmeye başlayan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve taşıdıkları büyük vatan aşkıyla memleketlerinin bağımsızlığını koruyan tüm kahramanlarımıza borcumuzu hatırlama zamanıdır. Onlar ki Kurtuluş Savaşı’nı zafere taşıyıp, canları pahasına bize özgürlüğümüzü vermiş ve Cumhuriyetimizi kurmuştur. Bize bıraktıkları vatan, şanlı bayrağımız ve 96. yaşını büyük bir onurla kutladığımız Cumhuriyetimiz, taşıdığımız en kutsal emanetlerimizdir.

Önderimiz Atatürk’ün de ifade ettiği gibi, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalmasını sağlamak ve onu muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkarmak hepimizin görevidir.  Kuşkusuz Atatürk ilke ve inkılaplarını takip ederek, bize kazandırdıklarına sahip çıkarak, daha aydınlık bir yarına doğru adımlarımızı hızlandırabiliriz. Muhtaç olduğumuz kudret ise bizde zaten mevcuttur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm şehitlerimizi, adını bildiğimiz ya da meçhul kalan tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Cumhuriyet hepimizin, Cumhuriyet Bayramımız hepimize kutlu olsun.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti ve yaşasın demokrasi.

Abdül Batur

Mimar