KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Başkan Batur, Hatay Bölgesi(K) Sınırları İçin Meclisi Olağanüstü Topla​dı

Başkan Batur, Hatay Bölgesi(K) Sınırları İçin Meclisi Olağanüstü Topla​dı

29 Temmuz 2021 Tarihinde Eklendi 788 Kez Okundu

Konak’ta riskli yapıların dönüşümü için olağanüstü toplantı

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Hatay bölgesindeki riskli yapıların dönüşümü ile ilgili kararı bir sonraki aya ertelemedi ve belediye meclisini olağanüstü topladı. Hatay bölgesindeki “Mevcut Plandaki Durumu Korunacak Alan (K)” sınırlarının belirlenmesi ile ilgili meclise sunulan plan notları tüm siyasi parti gruplarının onayını alarak oybirliği ile kabul edildi.

Konak Belediye Meclisi, 30 Ekim depreminden sonra alınan, kentteki hasarlı ve riskli yapıların hak kaybına uğramadan yenilenmesi kararına yönelik oybirliği ile meclisten geçirilen “Mevcut Plandaki Durumu Korunacak Alan (K)” sınırları ile ilgili ikinci kez olağanüstü toplandı. 1 Mart tarihinde İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı riskli yapıların dönüşümü ile ilgili kararın hemen ardından 11 Mart’ta olağanüstü toplanarak “Mevcut Plandaki Durumu Korunacak Alan (K)” bölgelerini belirleyen Konak Belediye Meclisi, vatandaşın güvenli ve depreme dayanıklı binalara hak kaybı yaşamadan kavuşabilmesinin önünün açılması için bir kez daha olağanüstü toplantı gerçekleştirdi. Geçtiğimiz hafta İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, batıda Şehit Binbaşı Ali Resmi Tufan Caddesi, kuzeyde Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, doğuda Kemeraltı Sit Alanı, güneyde İnönü, Halide Edip Adıvar, Yeşillik ve Eşrefpaşa Caddeleri ile sınırlanan ve Hatay Bölgesi olarak adlandırılan alanda “Mevcut Plandaki Durumu Korunacak Alan (K)” sınırlarının belirlenmesi ve bu alanlarda yapılacak uygulamalara yönelik aldığı yenileme kararı üzerine 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı plan notları yeniden hazırlandı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un çağrısı ile plan notları için ağustos ayı olağan meclis toplantısı beklenmeyerek meclis olağanüstü toplandı. Kentsel Dönüşüm ve İmar Komisyonuna havale edilen ve komisyonda oybirliği ile uygun bulunan önergeye tüm gruplar kabul oyu verdi ve oybirliği ile meclisten geçti.

Batur’dan oybirliği ve duyarlılık teşekkürü

Alınan kararın Konak için çok önemli olduğunu dile getiren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kararın İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ağustos ayı toplantısına yetişmesi gerektiğinin ve bu nedenle olağanüstü toplantı düzenlediklerinin altını çizdi ve şöyle konuştu:

“Sizleri aniden çağırmamızın nedeni, alınan kararın ağustos ayında Büyükşehir Belediye Meclisi’ne yetişmesi ve bu konuda gecikme yaşanmaması gerekliliği. Büyükşehir Belediyesinin Hatay bölgesinin K sınırları ile ilgili revizyon kararı üzerine,gerekli revizyon yerine getirildi. Alsancak bölgesi ile ilgili planlar daha önce kabul edilmişti.Komisyon üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Zaten her biri konuya hakimdi. Kararı oybirliği ile kabul eden meclis üyelerimize de teşekkür ediyorum. Konak için önemli bir karar. Umuyoruz ki Büyükşehir Belediye Meclisi’nden de bizde olduğu gibi hızlı bir şekilde geçer. Önümüzdeki hafta hem grup hem meclis toplantılarımızı gerçekleştireceğiz. Ancak bu kararın, beş aylık süreyi aşmaması için ağustos ayı toplantısında Büyükşehir Meclisi’nden geçmesi gerekiyor. Bu nedenle acil ve olağanüstü toplantımızı gerçekleştirdik. Katkılarınız için hepinize teşekkür ediyorum.”


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
429 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
580 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
377 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
376 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
351 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
400 Kez Okundu