Anasayfa > Haberler > Balkanlar’dan Çanakkale’ye Kahramanlık Destanı

Balkanlar’dan Çanakkale’ye Kahramanlık Destanı

19 Mart 2017 Tarihinde Eklendi 325 Kez Okundu

Konak Belediyesi ile İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yıl dönümü kapsamında ‘18 Mart Çanakkale Zaferi ve Balkanlar’ konulu bir panel düzenledi. Kıbrıs Balkanlar Avrasya Türk Edebiyatları Kurumu’nun (KIBATEK) katkılarıyla Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panele İzmirliler yoğun ilgi gösterdi. Panelde Çanakkale Zaferi ve bu zaferde Anadolu coğrafyasının yanı sıra Arnavutluk, Bosna Hersek, Kosova ve Makedonya gibi farklı coğrafyalardan savaşa katılan kahraman askerlerin vatan uğruna verdikleri cesurca mücadeleler anlatıldı.

KAHRAMANLIK DESTANI

Ulu Önder Atatürk ve tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından panel sahneye çıkan müzisyenlerin seslendirdiği Çanakkale Türküsü ile başladı. Türkü dinletisi sonrası İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Birol Özkardeşler, KIBATEK Derneği Genel Başkanı Dr. Mevlüt Kaplan, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmir Şubesi Başkanı Mümin Durmuş ve Bosna Hersek İzmir Fahri Konsolosu A. Kemal Baysak açılış konuşmaları yaptı. Panelde ise Arnavutluk’tan Shefqet Balla, Bosna Hersek’ten Cenita Ahmiç, Kosova Cumhuriyeti’nden Aziz Serbest, Makedonya’dan Mustafa Serbest ve Yunanistan’dan Yrd. Doç. Dr. Halim Çavuşoğlu Balkan coğrafyasından Osmanlı ordusunda savaşa katılan kahraman askerlerin vatan uğruna verdikleri cesaret dolu mücadelelerini anlattı. Panelin değerlendirme konuşmasını ise Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler ve Türkçe Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi ve KIBATEK Onursal Başkanı Feyyaz Sağlam’ın yaptı.