Anasayfa > Haberler > Bağımsız Sinema Keyfi Sürüyor

Bağımsız Sinema Keyfi Sürüyor

09 Şubat 2018 Tarihinde Eklendi 470 Kez Okundu

Konak Belediyesi ile Hezarfen Film Galeri'nin işbirliğiyle düzenlenen ‘Bağımsız Türkiye Sinemaları İzmir Buluşmaları’ etkinliği yeni filmlerle sürüyor. Türkiye'de bağımsız sinema yapan yönetmenler ve filmlerini İzmirlilerle buluşturan organizasyonun 25’incisi yönetmen Pelin Esmer’in son filmi ‘İşe Yarar Bir Şey’ ile yapıldı. Konak Belediyesi’nin Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi Benal Nevzat Salonu’nda gerçekleştirilen gösterime İzmirli sinemaseverler yoğun ilgi gösterdi. Yönetmen Pelin Esmer gösterim sonunda konuklarla film üzerine söyleşi de yaptı.

ÖDÜLLÜ FİLM

Pelin Esmer’in senaryosunu ‘Bizim Büyük Çaresizliğimiz’ ve ‘Bir Süre Yere Paralel Gittikten Sonra’ romanlarıyla tanınan Barış Bıçakçı ile birlikte yazdığı, başrollerini Başak Köklükaya, Öykü Karayel ve Yiğit Özşener’in paylaştığı filmin görüntü yönetmenliğini ise Gökhan Tiryaki üstleniyor. Bir gece trende yolları kesişen iki kadının ölmek isteyen bir adama doğru uzanan, gerilim dolu yolculuklarını konu alan ‘İşe Yarar Bir Şey’ 36. İstanbul Film Festivali’nin Altın Lale Ulusal Yarışması’nda yarışmış ve orijinal kısa adı FIPRESCI olan Uluslararası Sinema Yazarları Federasyonu ödülünü almıştı. Film, İzmirli izleyicilerden de tam not aldı.

İZMİR’DEN SAHNELER DE VAR

‘Koleksiyoncu’, ‘Oyun’, ‘11’e 10 Kala’ ve ‘Gözetleme Kulesi’ filmlerinin ödüllü yönetmeni Pelin Esmer 5 yıl aradan sonra çektiği son filmi ‘İşe Yarar Bir Şey’ filminin gösteriminden sonra film üzerine merak edilen soruları da yanıtladı. Filmin bir bölümünün İzmir’de çekildiğini söyleyen Pelin Esmer, İzmirli seyirciyle ilk kez buluşmanın ve İzmir’de tekrar bulunmanın heyecanını yaşadığını söyledi. Girişlerin ücretsiz olduğu film gösterimleri her ayın ilk çarşamba günü Türkan Saylan Kültür Merkezi Benal Nevzat Salonu'nda gerçekleştiriliyor.