Anasayfa > Haberler > Ata’mızın İmzasını Kalplere Kazıdı

Ata’mızın İmzasını Kalplere Kazıdı

05 Kasım 2018 Tarihinde Eklendi 324 Kez Okundu

Atatürk’ün imzasını hafızalarımıza kazıyan hattat Etem Çalışkan 90 yaşında açtığı  ‘İzmir'de 90'da 90 Senfonik Kaligrafi’ isimli sergisiyle Ata’sına aşık İzmirlileri derinden etkiledi.

Konak Belediyesi Atatürk'ün portresine ve imzasına hayat veren kaligrafi (Hattat) sanatçısı Etem Çalışkan’ı ‘İzmir'de 90'da 90 Senfonik Kaligrafi’ isimli sergisiyle ağırladı. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda açılan sergiye öğrenciler başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.  Atatürk portreleri ve çeşitli kaligrafik çalışmalarının yer aldığı sergi davetiler tarafından hayranlıkla izlendi.

Atatürk portresi, Atatürk imzası, Atatürk´ün Gençliğe Hitabesi, Nutuk, İstiklal Marşı, Anıtkabir yazıtı ile Kuran´ı Kerim´i Türkçe olarak yazdığı özgün kaligrafik yazılarıyla tanınan hattat, ressam, gazeteci  Etem Çalışkan güzel yazıya ve resim sanatına olan merakının çocukluk yaşlarında başladığını dile getirdi. Yunus Emre Divanı’nı da el yazması ile yazan Çalışkan, açılışta yaptığı konuşmada yazının, çizginin mucize olduğunu ve yazının da resim olduğuna inandığını dile getirerek, yazıyı resim, resmi yazı gibi kabul ettiğini ve o özenle yazdığını söyledi.

45 ESER BÜYÜLEDİ

Ders kitaplarında yer alan Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve İstiklal Marşı'nı Türk harfleriyle yazan Etem Çalışkan, aynı zamanda yazıların fonunda yer alan meşhur Atatürk portresinin de çizeridir. Bugün 90 yaşında olan sanatçı, sergi açılışının ardından kendi çizdiği Atatürk portresi ve imzasının yer aldığı kartpostalları imzalayarak günün anısı olarak katılımcılara hediye etti. 45 eserin yer aldığı sergi 16 Kasım tarihine kadar Türkan Saylan Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda izlenebilecek.