Anasayfa > Haberler > ‘Aşk Dersleri’ Yoğun İlgi Gördü

‘Aşk Dersleri’ Yoğun İlgi Gördü

11 Şubat 2017 Tarihinde Eklendi 387 Kez Okundu

Tiyatro Sanatçısı Füsun Demirel’in hem yönettiği hem de oyuncu olarak sahneye çıktığı ‘Aşk Dersleri’ Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde sanatseverlerle buluştu. Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde sahneleyen oyuna İzmirliler yoğun ilgi gösterdi. Füsun Demirel’in aynı zamanda çevirmenliğini de yaptığı, Nobel ödüllü İtalyan yazar Dario Fo ve eşi Franco Rame’nin birlikte kaleme aldığı ‘Seks? Evet, Hayır Demem!’ başlıklı oyundan uyarladığı, kendi çocukluk, ergenlik ve gençlik dönemi anılarından yola çıkarak kişisel tecrübelerini seyirciyle paylaştığı oyun büyük beğeni topladı. Türkiye’de ve dünyada kadınlık meselesini, kadınların sorunlarını, aşkı ve cinselliği ironik bir üslupla anlatan oyunda Demirel’e Ayşegül Cengiz Akman ve Mert Küçülmez eşlik etti.

YÜREK BURKAN BİR ÖYKÜ

Füsun Demirel’in tek kişilik performansından sonra sahneye çıkan oyuncu Ayşegül Cengiz Akman, Dario Fo’nun tecavüze uğrayan eşi France Rame’nin dramını canlandırdığı ‘Tecavüz’ oyunuyla izleyicileri derinden etkiledi. Sevmeyi, aşık olmayı, cinselliği anlayarak yaşamıyorsak sürekli olarak bir yanımızın eksik kaldığını ve bunu yarınlara taşımanın insanda yaratacağı olumsuzlukları hatırlatan oyun seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.