Anasayfa > Haberler > Anadolu Birliği’nden Pekdaş’a Ziyaret

Anadolu Birliği’nden Pekdaş’a Ziyaret

14 Kasım 2017 Tarihinde Eklendi 290 Kez Okundu

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Anadolu Birliği Derneği’nin yeni yönetimini makamında ağırladı. Konak Belediyesi’nin Basmane’deki hizmet binasında gerçekleşen ziyarette derneğin yeni başkanı Veysel Güldoğan, yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Anadolu Birliği Derneği’nin 2003 yılında kurulduğunu dile getiren Güldoğan, Başkan Pekdaş’ı dernek binasında ağırlamak istediklerini söyledi. Konak’ın mini bir Türkiye olduğunu belirten Güldoğan, “Yeni dönemde sadece Doğu ve Güneydoğu bölgemizden değil Karadeniz, Ege ve Akdeniz’den de üyeler aldık. Türkiye’nin her şehrinden ve her kültüründen üyemizin olmasına özen gösterdik. İnşallah sizi de bir gün yönetim kurulu toplantımızda ağırlarız” dedi.

İNSANI İNSANA KIRDIRMAK İSTİYORLAR

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da Anadolu Birliği Derneği’nin yeni yönetimine başarılar diledi. Sivil toplum kuruluşlarının çağdaş demokrasinin vazgeçilmez unsuları olduğunu dile getiren Pekdaş, belediye olarak ellerinden gelen desteği her zaman vermeye hazır olduklarını söyledi. Konak’ın farklı kültürlerden insanlara ve sahipliği yapan, kadim bir şehir olduğunu belirten Pekdaş, bu zenginliğe uygun bir model doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi. “Ayrışmak yerine birleştiren çalışmalar hayata geçirmeliyiz” diyen Başkan Pekdaş şöyle konuştu:
“Konak tarih boyunca farklı medeniyetlere, farklı kültürlere hem kucak açmış hem de bu farklılıklarla zenginleşmiş bir kent. Bugün maalesef dezavantajlı grupların birbirine kırdırılmaya çalışıldığı bir düzeni yaşıyoruz. İnsanların birbirine düşman olduğu ortamlar yaratılmak isteniyor. Bizim bunları önleyecek, dayanışmayı ve paylaşmayı artıracak sistemler kurmamız gerekiyor. Konak Belediyesi olarak bu hassasiyetle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”