Anasayfa > Haberler > Alsancak ve Kahramanlar’a Yenilenmiş Sokaklar

Alsancak ve Kahramanlar’a Yenilenmiş Sokaklar

17 Kasım 2020 Tarihinde Eklendi 184 Kez Okundu

Konak Belediyesi Alsancak ve Kahramanlar semtlerinde altyapı çalışmaları biten sokakları yenileyerek yaya ve araç trafiğine uygun hale getiriyor.

Pandemi önlemleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında Alsancak’ta 1460, 1479 ve 1475 numaralı sokaklarda iyileştirme yapan Konak Belediyesi, aradan geçen zamanda farklı kurumların altyapısını tamamladığı sokaklara da sıra ile girerek yol ve kaldırımları sağlıklaştırıyor. Son olarak,uzun zamandır yenileme bekleyen 1436, 1437, 1438 ve 1439 Sokakları modern bir görünüme kavuşturan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, şimdi de Kahramanlar semtindeki1424, 1425, 1426 ve1427 Sokaklarda çalışma başlattı.Kültür Mahallesi’ndeki sokaklarda başlayan çalışmaları Kahramanlar Mahallesi takip ederken, buradaki çalışmanın tamamlanmasının ardından Mimar Sinan Mahallesi’ndeki sokaklar yenilenecek.

Yayalara öncelik

Mahalle mahalle ilerleyen yol ve kaldırım çalışmalarında yayaların daha rahat kullanması için bazı sokakların kaldırımları genişletildi. Kış ayları göz önünde bulundurularak kaydırmaz malzemelerin kullanıldığı kaldırımlar, yağmurlu hava şartları için daha güvenli hale getirildi. Gerekli görülen sokaklarda yol gövdesi tamamen kaldırılarak asfaltlama yapıldı. İlk olarak Alsancak’ta kullanılmaya başlayan özel ayırma bordürleri ile oluşturulan yeni nesil bariyer sistemi, Kahramanlar’daki sokaklarda da uygulanarak hatalı park etme kaynaklı sorunlar yaşanmadan engellenmiş oldu.  Öte yandan hem sürücüler hem de yayaların güvenliği için bariyerlere reflektör yerleştirilerek daha güvenli hale getirildi.