Anasayfa > Haberler > Alsancak Şenlendi

Alsancak Şenlendi

17 Mayıs 2017 Tarihinde Eklendi 398 Kez Okundu

Konak Belediyesi ve Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği işbirliğiyle bu yıl 16’ncısı düzenlenen Alsancak Şenliği başladı. Bu yıl ‘Sokakta Umut Var’ temasıyla 17 Mayıs’a kadar sürecek olan şenliğin ilk gününde Haşmet Uslu Sokak’ta düzenlenen 2. Geleneksel Sokak Tavla Turnuvası ve Ali Çetinkaya Bulvarı’nda ‘Alsancak’ta Yaşamak’ adlı söyleşi gerçekleşti. İzmir’in en gözde semtlerinden biri olan Alsancak’ta iki gün boyunca birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak şenlik İzmirliler yoğun ilgi gösterdi.

AÇILIŞ TAVLA TURNUVASIYLA

16’ncı Alsancak Şenliği ilk olarak Haşmet Uslu Sokak’ta düzenlenen 2.nci Geleneksel Tavla Turnuvası ile başladı. İzmir Tavla Derneği’nce düzenlenen ve tavla tutkunlarını buluşturan etkinliğe tavla meraklısı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Saat 13.00’den 17.00’ye kadar süren ve 46 yarışmacının katıldığı turnuvanın ilk ayağı seyir zevki yüksek ve çekişmeli mücadelelere sahne oldu. Turnuvanın açılış törenine katılan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir’in keyifli yaşam sürülen bir şehir olduğunu belirterek, “Bizlerin görevi İzmir’in bu mutluğunu çoğaltmaktır. Düzenlediğimiz bu şenlik de, bu tavla organizasyonu da bunu sağlayan araçlardan biridir” diye konuştu. Başkan Pekdaş daha sonra turnuvanın açılışını zar atarak yaptı.

İZMİR ÜZERİNE KAPSAMLI BİR SÖYLEŞİ

Tavla Turnuvası’nın ardından Başkan Pekdaş, Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde yer alan ve İzmir’in en dar sokağı olarak bilinen ‘Dantel Sokak’ta Etik Sanat Galerisi tarafından kurulan Monoprint Sergisi’ni gezdi. Pekdaş, burada Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin yaptığı duvar boyamalarını inceledi, kendisi de boyama yaptı. Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde 232 Artworks tarafından organize edilen Street Art gösterisiyle devam eden şenlik kapsamında saat 18.00’de Ali Çetinkaya Bulvarı’nda ‘Alsancak’ta Yaşamak’ adlı söyleşi gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü  Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay’ın yaptığı, Konak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Kent ve Tarih Birimi çalışanlarından Teodora Hacudi, İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu ve İzmir doğumlu İsrailli film yapımcısı Nesim Bencoya’nın da konuşmacı olarak yer aldığı panelde İzmir’in köklü tarihi, yaşantısı, iz bırakan insanları, çok kültürlü ve hoşgörülü yapısı konuşuldu.