KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Abdül Batur: Aydın Erten’in Bize Bıraktığı Mirasa Sahip Çıkıyoruz

Abdül Batur: Aydın Erten’in Bize Bıraktığı Mirasa Sahip Çıkıyoruz

11 Ağustos 2020 Tarihinde Eklendi 838 Kez Okundu

Efsane Başkan Ölümünün 20. Yılında Anıldı

Gültepe’nin Efsane Belediye Başkanı Aydın Erten, aramızdan ayrılışının 20’nci yılında Gültepe Toros Mezarlığında bulunan kabri başında anıldı. Başkan Batur, Gültepe bölgesinde gerçekleştirdikleri yatırımlarla Aydın Erten’in mirasına sahip çıktıklarının altını çizdi.

Bir döneme damgasını vuran Gültepe Belediye Başkanı Aydın Erten, 20’nci ölüm yıldönümünde Gültepe Toros Mezarlığında düzenlenen tören ile anıldı. Erten dostlarını bir araya getiren törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Kani Beko ve Atilla Sertel, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, İzmir 68’liler Platformu Başkanı Okan Yüksel, Devrimci 78’liler Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, Konak Belediye Meclis üyeleri, CHP İzmir il ve İlçe yöneticileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

“Verdiğimiz Sözü Tuttuk”

İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu’nun sunumunu gerçekleştirdiği törende konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Aydın Erten’in belediye başkanlığı yapığı bölgede aynı göreve seçilmiş olmaktan onur duyduğunu ifade etti. Geçtiğimiz yıl düzenlenen Aydın Erten anmasında, Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanının yeniden Konak Belediyesi bünyesine alınacağının sözünü veren Başkan Batur, bu sözü yerine getirdiklerini dile getirdi ve şunları söyledi:

“Yıllar sonra bize çok güzel bir şey nasip oldu. Aydın Erten’in, o yiğit mücadele adamının, belediye başkanlığı yaptığı bölgede belediye başkanı olarak bu onurlu göreve seçildik. Geçen yıl burada, Aydın Erten Rekreasyon Alanını geri alacağımızın sözünü vermiştim. Sözümüzü tuttuk ve Tarım ve Orman Bakanlığından tahsisini gerçekleştirdik. Şimdi o bölgede çalışmalara başlayacağız ve Aydın Abimize yakışan bir rekreasyon alanı haline getireceğiz.”

“Belediye Olarak Sadece Elimizi Değil Gövdemizi de Taşın Altına Koyduk”

Gültepe’de sosyal demokrat belediyeciliğe yakışır bir kentsel dönüşüm modeli uygulayacaklarına dikkat çeken Başkan Batur, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Burada sosyal demokrat belediyeciliğe yakışır bir kentsel dönüşümü uygulayacağız. Uzlaşı ile vatandaşın tamamen içinde olacağı bir kentsel dönüşüm modeli olacak. Kimse huzursuz olmasın, herkesin içi rahat olsun. Belediye olarak sadece elimizi değil gövdemizi de taşın altına koyduk.  Bu bölgenin yıllardır cefasını çeken vatandaşlarımız bundan sonra sefasını da sürecek. Aydın Abi rahat uyu, ışıklar içinde uyu. Senin mirasını en güzel şekilde sahip çıkıyoruz.”

Tunç Soyer: Aydın Erten’den İlham Almaya Devam Edeceğiz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de törende yaptığı konuşmada, Aydın Erten’i örnek alarak canla başla çalıştıklarını söyledi. Aydın Erten’in ölümünden yıllar sonra bile anılmaya ve sevilmeye devam etmesinin halkın yanında olması ve sosyal demokrat duruşu olduğunu ifade eden Soyer, “Onu bu kadar sevgiyle saygıyla yâd ettiren şey sosyal demokrat belediyecilik anlayışı diye tarif edebileceğimiz halkçı, halktan yana olmak, halkın yanında durmak, halk için canını verecek kadar canla başla çalışıyor olmaktır. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi Aydın Erten gibi İzmir’e değer katmış büyük belediye başkanlarından aldığı mirası İzmir’in arka mahallelerine öncelik vererek devam ettirecek. Ondan ilham almaya,  onun izini takip etmeye ve canla başla hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Mezarına Kırmızı Karanfiller Bırakıldı

Aydın Erten ile ilgili anıların anlatılmasıyla duygu dolu anların yaşandığı törende Aydın Erten’in arkadaşlarından Zeki Günen, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Kani Beko ve Atilla Sertel, Devrimci 78’liler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Mumcu, Aydın Erten’in sınıf arkadaşı Hüsnü Oral ve İzmir 68’liler Platformu Başkanı Okan Yüksel konuşmalarıyla Efsane Başkan’ı anlattı. Tören bitiminde, Aydın Erten’in mezarına kırmızı karanfiller bırakıldı.


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
427 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
575 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
375 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
374 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
350 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
400 Kez Okundu