Anasayfa > Haberler > 19 Mayıs’ta Kupa Sevinci Yaşadılar

19 Mayıs’ta Kupa Sevinci Yaşadılar

19 Mayıs 2017 Tarihinde Eklendi 228 Kez Okundu

Konak Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlediği Ortaokullar ve Liseler Arası Futbol Turnuvaları tamamlandı. Çekişmeli olduğu kadar, keyifli maçlara sahne olan turnuvada dereceye giren takımlar kupalarını düzenlenen törenle aldı. Konak Belediyesi Spor Müdürlüğü’nce organize edilen karşılaşmalar Konak Belediyesi’nin Toros ve Güneşli spor tesislerinde yapıldı.

YEŞİL SAHADA KIYASIYA MÜCADELE

Seyir zevki yüksek ve çekişmeli maçlara sahne olan turnuvanın ortaokullar kategorisinde 38 ortaokuldan futbol takımı mücadele etti. Rekabetin yanı sıra centilmenliğin de öne çıktığı karşılaşmalarda minikler oynadıkları başarılı futbol ve yetenekleriyle göz doldurdu. Ortaokullar kategorisinde kızlarda 19 Mayıs Ortaokulu birinci olurken, Kemal Atatürk Ortaokulu ikinci, Ömer Lütfü Akad Ortaokulu ise üçüncü oldu. Erkekler de ise 9 Eylül Ortaokulu birinci olurken, Kazım Karabekir Ortaokulu ikinci, Gültepe Ortaokulu üçüncü olarak kupa sevinci yaşadı. Öğrenciler turnuva sayesinde hem spor yaptı hem de diğer okullardan gelen yaşıtlarıyla da tanışma fırsatı buldu.

KIZLAR GÖZ DOLDURDU

Turnuvanın lise kategorisi de büyük çekişmeye sahne oldu. Kızlarda Atatürk Lisesi, Konak Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü - 3 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Konak Mithatpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi futbol takımları karşı karşıya geldi. Üç okulun oyuncuları da okullarına kupa götürebilmek için büyük mücadele ortaya koydu. Yeşil sahada ter döken takımlardan şampiyonluk sevincini her iki rakibini 4-1’lik skorla yenen Atatürk Lisesi yaşadı. İkincilik karşılaşması Konak Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü - 3 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Mithatpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında oynandı. Oldukça çekişmeli geçen maç 2-2 berabere bitince sonucu penaltılar belirledi.

KUPALAR ATA’YA

Heyecanın dorukta olduğu penaltı vuruşlarının sonunda ikincilik kupasını Konak Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü - 3 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kazandı. Maçlarda kardeşlik, dostluk ve fair-play ön plandaydı. Oyunda saha içinde sakatlanan futbolculara ilk yardımı rakip takım oyuncuları yaptı. Centilmenliğin her şeyin önünde olduğu turnuvada şampiyon olan takımın oyuncuları kupalarını Ata’larına armağan ettiler.